Ekmek Teknesi IMDB Puanı: 8/10
Kaç Bölüm: 106 Bölüm
Yaş Sınır: 7+
Yönetmen: Osman Sınav – Sadullah Şentürk – Gürsel Ateş – Metin Günay
Senarist: Raci Şaşmaz – Mehmet Turgut – Hasan Kaçan – Elif Aktuğ – Bahadır Özdener – Ömer Lütfi Mete
Müzik: İncesaz
Oyuncular: Kadir Çöpdemir – Mazhar Alanson – Savaş Dinçel – Şafak Sezer – Peker Açıkalın – Hasan Koçan – Şermin Hürmeriç – Mehtap Bayri – Baykut Badem – Ahmet Yenilmez – Suna Pekuysal – Açelya Akkoyun – Eray Demirkol – Cem Kılıç – Ekin Türkmen – Esin Civangil – Arzu Oş – Melike Güner – Selin Dilmen – Kerim Yağcı – Mehmet Usta – Deniz Salman – Binnur Şerbetçioğlu – Şemsettin Terlan – Semih Ürgül –Binnaz Ergin – Yaşar Uzel
Dizinin Konusu
Fırıncı Nusret Efendi () ve eşi Ayhan Hanım () mahallenin anası babası gibidirler. Fırıncı Nusret Efendi eşi Ayhan Hanım ve beş kızları mutlu mesut bir hayat yaşamaktadır.
İstanbul’un eski bir mahallesinde geçen Ekmek Teknesi birbirinden saygılı esnaflarla doludur. Hepsi birbirine bağlıdır ve hepsinin ayrı ayrı komik öyküleri bulunmaktadır.
Mahallede büyük saygı gören Fırıncı Nusret Efendi’nin ağzından çıkan her laf büyük ilgi ile dinlenmektedir.
Editörün Düşüncesi
Ekmek Teknesi zaman zaman izleyiciyi duygulandıran ve bol bol güldürebilen özelliğe sahiptir.
Dizinin kadrosunda bulunan oyunculara bakıldığında günümüzde büyük ilgi duyulan çok usta isimlerdir. Dizi gerçekten ülkenin neredeyse tamamının beğenisini kazanmış ve kendisini defalarca izlettirme başarısına ulaşmıştır.
Dizide birçok kişi lakaplarıyla ön planda durmaktadır ve hepsi ayrı ayrı gerçekten rollerine çok yakışan kişiliklerdir. Türk Dizi Tarihine damga vurmayı başaran ve üzerinden seneler geçmiş olsa da bugünümüzde bile adından söz ettirmeyi başaran nadir dizilerden bir tanesidir.
Mahallenin birbirine bağlılığı ve saygısı göz dolduruyor gerçekten. Keşke diyor insan bende böyle güzel insanlarla dolu bir mahallede yaşayabilseydim. Her şeyi ile dört dörtlük bir dizi olan Ekmek Teknesi’nin herkesin arşivinde bulunması gerektiğini düşünüyorum.
Keşke tekrar tekrar oynatılan diziler yerine böylesine güzel diziler oynatılsa da genç arkadaşlarımızda bu diziyi oturup izlese.
Emeği geçen herkesin emeğine sağlık.
Benim Bu Diziye Puanım: 10/10
Keyifli Seyirler Dilerim…