Kaygısızlar IMDB Puanı: 8.2/10
Dizinin Süresi: 33 Dakika
Kaç Sezon: 4 Sezon
1.Sezon: 36 Bölüm
2.Sezon: 16 Bölüm
3.Sezon: 65 Bölüm
4.Sezon: 7 Bölüm
Müzik: Yeni Türkü Grubu
Yönetmen: Oğuz Yalçın – Ayhan Önal – Cankart Ergin – Samim Değer – Temel Gürsu – Uğur Erkir
Senarist: Gani Müjde – Birol Güven – Fatih Solmaz – Metin Açıkgöz – Resul Ertaş – Selçuk Erdem – Yılmaz Okumuş
Oyuncular: Ercan Yazgan – Halit Akçatepe – Ayşen Gruda – Çiçek Dilligil – Ülkü Duru – Şoray Uzun – Yalçın Avşar
Dizinin Konusu
Memnun Kaygısız (Ercan Yazgan) 36 çocuğu ile birlikte köyden asker arkadaşı İsmail (Halit Akçatepe)’in yanına göç eder. Memnun iş bulup yeni bir eve çıkana kadar İsmail ve karısı Zeynep’in yanında kalmaya karar verirler.
İsmail ve Zeynep sıradan sakin bir hayat sürerken, Memnun ve ordusunun eve gelmesi ile her şey değişir. Memnun evden çıkma konusunda o kadar kaygısızdır ki bir yandan Memnun’un kaygısızlığı diğer yandan bir sürü çocuğun sesi İsmail ve Zeynep’i çileden çıkaracaktır fakat ne yapsalar da bir türlü bu tatlı orduyu evden kovamayacaklardır.
Eleman (Yalçın Avşar), Memnun’un büyük oğludur ve restoranda bir iş bulup çalışmaya başlayacaktır. Mahallenin kızı Burcu’da orada çalışmaktadır ve Eleman Burcu’ya aşık olacaktır. Fakat ufak bir sorun vardır oda, Burcu mahallenin baş belası kabadayı Kültigin (Şoray Uzun)’in kız kardeşidir.
Kültigin ve çetesi sürekli üçlü ekip halinde dolaşacak ve bir yandan Burcu’yu korumaya çalışırken diğer yandan da adam dövme ve haraç kesme işlerine devam edeceklerdir.
Editörün Düşüncesi
Kaygısızlar dizisi bir nesli ekranlara kilitlemeyi başarmıştır. Yine bizlere çocukluğumuzu hatırlatan bir dizi daha. Türk Dizilerinin en iyilerinden bir tanesi olduğunu düşünüyorum ve çok büyük bir çoğunluk benimle aynı fikirdedir eminim.
Dizide Şoray Uzun ve çetesi gerçekten güldürmeyi başarıyorlar. Bu çete dizinin favori üçlüsü olmayı başarmışken diğer yandan Ercan Yazgan ve ailesi bir evin içine yerleşerek ev halkının burnundan getirmektedir.
Kaygısızlar adlı dizide keşke tekrar tekrar televizyonlarda oynatılsa dediğimiz dizilerden bir tanesidir.
İzlemeyen genç arkadaşlarımıza tavsiyem oturup izleyin derim. Kesinlikle sıkılmayacaksınız ve gerçekten çok ama çok beğeneceksiniz.
Emeği geçen herkesin emeğine sağlık.
Benim Bu Diziye Puanım: 10/10
Keyifli Seyirler Dilerim…