Legend of the Seeker IMDB Puanı : 7.6 / 10
Yapım Yılı : 2008-2010
Dizinin Süresi : 44 Dakika
Kaç Sezon : 2 Sezon
1.Sezon : 22 Bölüm
2.Sezon : 22 Bölüm
Yaratıcılar: Stephen Tolkin – Kenneth Biller
Oyuncular: Craig Horner – Bridget Regan – Bruce Spence – Craig Parker – Tabrett Bethell – Kevin J. Wilson – Danielle Cormack – Elizabeth Blackmore – Ben Fransham – Jay Laga’aia – Jessica Marais – David de Lautour – Michael Whalley – Laura Brent – Brooke Williams
Dizinin Konusu
Legend of the Seeker, Terry Goodking imzalı “The Sword of Truth” kitabından uyarlanmıştır. Dünya’nın en tehlikeli ve en kötü lideri olan Darken Rahl’ın kahinleri doğacak bir çocuğun kendi sonu olacağını söyler. Bunun üzerine Darken Rahl, ne kadar erkek çocuk ve yeni doğan erkek bebek varsa hepsini öldürmek için askerlerini dört bir yana salar. Ancak bir çocuk bu katliamlardan kurtulacak ve Darken Rahl’ın kaderini belirleyecektir.
Editörün Düşüncesi
Fantastik bir dizi olarak karşımıza çıkan Legend of the Seeker’ın Türkiye’ye uyarlandığı dönemde ingilizce karşılığı olan “Arayıcının Efsanesi” olarak kampanyaları yapılmıştır. Büyük bütçeli bir dizi olduğundan hedeflediği kitleye ne yazık ki ulaşamamış ve ikinci sezon son sezonu olmuştur.
Ben bu diziyi soluksuz izlediğimi çok net hatırlıyorum. Hatta bu Legend of the Seeker’ı en iyi yabancı dizi önerisi olarak yazarken bile yeniden izlemek istiyorum. Gerçekten görsel ögeleri ve senaryosunu çok beğendiğim nadir dizilerden. Dizide ufak tefek bazı problemler mevcut. Bunlardan bir tanesi, başrol oyuncuları. Bence farklı bir cast seçimi yapılsa dizi çok çok daha iyi olurdu. Ancak yine de Craig Horner ve Bridget Regan sırıtan oyunculuklara sahip değiller. Bu düşünce benim kendi düşüncemdi sadece. Belki de Bridget Regan’ın fiziksel olarak Craig Horner’a oranla daha büyük olmasıdır.
Bahsettiğim bu ufak pürüz dışında, yine hakettiği değeri bulamamış bir dizi: Legend of The Seeker ( Arayıcının Efsanesi )
Benim Bu Diziye Puanım: 9/10
Keyifli Seyirler Dilerim…