Orjinal Adı: Terminatör: Dark Fate
Terminatör: Kara Kader IMDB Puanı: 6.5/10
Yapım Yılı: 2019
Filmin Süresi: 2 Saat 8 Dakika – 128 Dakika
Gösterim Tarihi: 23 Ekim 2019
Bütçe: 185.000.000$
Hasılat: 261.065.167$
Yaş Sınırı: 13+
Yönetmen: Tim Miller
Senarist: James Cameron – Charles H. Eglee – Josh Friedman – David S. Goyer – Justin Rhodes – Billy Ray – Gale Anne Hurd
Müzikler: Princesita
Oyuncular: Arnold Schwarzenegger – Linda Hamilton – Mackenzie Davis – Gabriel Luna – Diego Boneta
Filmin Konusu
Sarah Connor (Linda Hamilton) gelecekten gelen Terminatörlere karşı çok zorlu bir mücadele içerisine girecektir. Sarah Connor Manşet Günü’nü engellemiş ve insan ırkının kaderini yediden belirlemiş, bunun üzerinden de yıllar geçmiştir.
Dani Ramos (Natalia Reyes) babası ve kardeşi ile birlikte Mexico City’de sıradan bir hayatı olan kadındır. Gelecekten gelen Terminatör Rev-9 (Gabriel Luna) Dani Ramos öldürmek isteyecektir.
Dani’nin tek kurtuluş yolu gelecekten gelen süper bir asker olan Grace (Mackenzie Davis) ve Sarah Connor’dan geçmektedir.
Rev-9 hedefine ulaşmak için karşısına çıkan tüm zorlukları bir bir yok etmektedir.
Rev-9 ile başa çıkabilmek için Dani, Sarah ve Grace, T-800 (Arnold Schwarzenegger)’ün yardımını isteyecektir. Ekibin tek umudu ise Sarah Connor’ın geçmişi olacaktır.
Editörün Düşüncesi
Terminatör: Kara Kader ile Terminatör serisi devam ediyor. Çok yüksek beklentiler ile izlediğim bu film beklentilerimi tam anlamıyla karşılayamadı diyebilirim. Daha iyisini beklerdim açıkçası.
İzlemeyenler için şunu diyebilirim, yüksek beklenti içerisine girmeden izlerseniz keyif alabilirsiniz. 3. 4. ve 5. filmine göre daha iyi olmuş ama ben bu sefer ilk 2 filmin üzerine çıkmasını beklerdim. İlk 2 film izleyenlerin gönlünde taht kurmuş muazzam bir yapımdı.
Yinede beğenmedim diyemem, daha iyisini beklerdim desem daha doğru olur. Film sürükleyici ve heyecanlı bir şekilde seyrediyor. Basit birkaç kurgu hatası fark ettim. Keşke onların üzerinde durulsaydı da karşımıza çok daha iyisi sunulsaydı.
Oyunculuklara diyebileceğim bir şey yok hepsi işini layıkıyla yapan usta isimler. İzlemeyenler için izlemelerini tavsiye ediyorum elbette. Terminatör: Kara Kader filminde emeği geçen herkesin emeğine sağlık. 7. film gelecek olursa eğer çok daha iyisini bekliyoruz umarım beklentilerimizi fazlasıyla karşılarlar.
Benim Bu Filme Puanım: 7.5/10
Keyifli Seyirler Dilerim…