Orjinal adı: Transformers
Transformers IMDB Puanı: 7.0/10
Yapım Yılı: 2007
Filmin Süresi: 2 Saat 24 Dakika – 144 Dakika
Gösterim Tarihi: 12 Haziran 2007
Bütçe: 150.000.000$
Hasılat: 709.709.780$
Yaş Sınırı: 13+
Yönetmen: Micheal Bay
Senarist: Roberto Orci – Alex Kurtzman – John Rogers
Müzikler: Steve Jablonsky
Oyuncular: Shia LaBeouf – Megan Fox – Josh Duhamel – Tyrese Gibson – Rachael Taylor – Anthony Anderson – John Turturro – Kevin Dunn – Julie White
Filmin Konusu
Sam Witwicky( Shia LaBeouf ) kendi halinde gençlik psikolojisinin en üst seviyesinde lise hayatına devam eden asosyal bir gençtir. Lise eğitimi sırasında EBAY sitesi üzerinden satışlar yaparak, hem harçlığını çıkartır hemde araba almak için para biriktirmeye çalışır.
Babasının araba sözüyle birlikte bir araba almak için galerileri gezerken, eski model bir Camaro’ya rastlar. Fakat, sizi yanıltmasın bu Camaro bildiğimiz arabalardan değildir. Bu araba aynı zamanda üst model bir robotun ta kendisidir.
Bu robot Autobot denen Dünya dışı bir robot topluluğun bir parçasıdır. Decepticon denen düşmanlarıyla kendi ülkeleri Cybertron’daki savaştan sonra Uzay’ın dört bir yanına dağılmış robotlardan bir tanesidir.
Decepticonlar kötü olanları, Autobotlar ise iyi olan robotları temsil ederler. Autobotların lideri Optimus Prime, Dünyada Decepticonların bir şey aradığını duyunca, Dünya zarar görmesin diye kendinin ve askerlerinin canını insanlara siper eder.
Sam Witwicky arabasının mükemmel bir robot olduğunu öğrenince, insanlara yardım etmek için kendi robotu ve kız arkadaşı Mikaela( Megan Fox ) ile birlikte Decepticonlarla savaşır.
Editörün Düşüncesi
Shia Labeouf, mükemmel oyunculuğuyla Micheal Bay’in efekt psikopatlığı bir araya gelince mükemmel bir şölenin ilk parçasını izleyiciye yaşatıyor… Çizgi film olarak hayatımıza giren, ardından oyunlaşlaştırılan Transformers robotları, yetmemiş olacak ki “Paramount Pictures” sayesinde hayatımıza mükemmel bir seri olarak geri döndü.
Oyunculuklardan tutunda, efektlerin gerçekliğine… Komedi ögelerinin animasyon tadında güzel gelip, ciddileştiğinde aksiyonun hat safhada olduğu mükemmel bir yapım.
Steve Jablonsky’e bir başlık açmadan olmaz, gerçekten yaptığı müziklerle Transformers filmine çok farklı bir hava katmış. Zaten günümüzde hala çoğu yerde duymamız mümkün. Soundtrackleri ayrıca dinlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Bizi takip etmeye devam ederseniz, gerekli izinler alındıktan sonra Filmbul.net üzerindende paylaşmamız kuvvetle muhtemel.
Benim Bu Filme Puanım: 10/10
Keyifli Seyirler…
1 Comments