Orjinal Adı: Django Unchained
Zincirsiz IMDB Puanı: 8.4/10
Yapım Yılı: 2012
Filmin Süresi: 2 Saat 45 Dakika – 165 Dakika
Gösterim Tarihi: 11 Aralık 2012
Bütçe: 100.000.000$
Hasılat: 425.368.238$
Yaş Sınırı: 18+
Yönetmen: Quentin Tarantino
Senarist: Quentin Tarantino
Müzikler: Jerry Goldsmith
Oyuncular: Jamie Foxx – Leonardo DiCaprio – Christoph Waltz – Kerry Washington – Samuel L. Jackson
Filmin Konusu
Köle olan Django (Jamie Foxx)’nun yolu Alman asıllı Dr. King Schultz (Christoph Waltz) ile kesişecektir. Django eski efendisini yakalamak için Dr. King Schultz ile iş birliği yapmaya karar verir. Özgürlüğüne karşılık Brittle kardeşleri kendisine getirme sözü verecektir.
Bu görevi başarıyla sonuçlandıran ikilinin yolları bir türlü ayrılmaz. Django ve Schult ikilisi Güney bölgesinin en çok aranan suçlularının peşine düşecektir.
Django hergün kendini geliştirecektir. Django’nun tek bir hedefi vardır oda köle ticareti yüzünden kaybettiği eşini bulmak ve onu kötülerin elinden kurtarmaktır.
Django eşi olan Broomhilda (Kerry Washington)’yı kurtarmak için Candyland çiftliğine gitmek durumunda kalacaktır.
Django eşini sağ sağlim Candyland çiftliğinden kurtarabilecek mi ?
Editörün Düşüncesi
Yine bir Quentin Tarantino eseri ve yine muhteşem bir sonuç. Bu adam gerçekten bu işi layıkıyla yapıyor. Birçok Oscar ödülü kazanmış Tarantino’yu tebrik ediyorum. İzleyenlerin fazlasıyla beğenisini kazandığı son derece güzel bir yapıt daha.
Oyuncu kadrosuna bakıyorum da hepsini ayrı ayrı yakından takip ettiğim ve çok beğendiğim bir kadro. Tarantino birçok yıldızı bu filmde bir araya toplamış.
Zincirsiz filmi tadında izleyiciyi sıkmadan seyrinde başlıyor ve bitiyor. Filmde zaman zaman gülecek eğleneceksiniz. Bana kalırsa replikler izleyenleri filmin içine çekiyor. Tarantino replikleri ince eleyip sık dokumuş.
Christoph Waltz filmde üst düzey performans sergilemiş. Bu filmde sergilediği performansını çok beğendim ve takdir ettim. Diğer yandan zaten filmdeki her oyuncu ayrı ayrı görevlerini çok başarılı bir şekilde yerine getirmiş.
Quentin Tarantino’nun kaleme aldığı Zincirsiz adlı eser bolca ödül almış bir başyapıttır ve benim düşüncem bu filmi kaçırmamanız yönünde olacaktır. Elbetteki her filmde olduğu gibi bu filmi de beğenmeyenler olacaktır fakat bence çok ama çok büyük bir çoğunluk benimle aynı fikirde olacaktır.
Film kadrosuna bakınca izlemeden önce bile ne dediğimi anlayacak ve bana hak vereceksiniz.
Benim Bu Filme Puanım: 9/10
Keyifli Seyirler Dilerim…